Nieuwsarchief december 2020

Top 3 prioriteiten voor 2021 december 2020

Op Fondsnieuws.nl geeft Laura Stortelder met andere kennisexperts een korte terugblik op ‘hot topics’ uit 2020 en een top 3 prioriteiten voor 2021. U leest het artikel hier.

Vooruitzicht 2021 december 2020

In de serie 'Masters in Finance' geeft Frank 't Hart een vooruitblik op relevante onderwerpen voor vermogensbeheerders. Beluister zijn podcast op Fondsnieuws.nl.

Feitelijk leidinggeven december 2020

Bestuurders en feitelijk leidinggevers worden vaker aangesproken op ontoereikende naleving van financiële toezichtswetten. Anka Langedijk schreef hierover een column voor Fondsnieuws. Deze column leest u hier.

Strafvervolging bestuurder december 2020

Het bevel van het Hof Den Haag dat strafvervolging tegen een oud-ING bestuurder moet worden ingezet is illustratief voor de toenemende aandacht voor de individuele verantwoordelijkheid van bestuurders. Lees hier het commentaar van Frank 't Hart op de voorpagina van het FD.

Effectengiro btw-vrij december 2020

De Hoge Raad heeft geoordeeld dat de beleggingsdienstverlening middels een effectengiro, vrijgesteld is van btw. Hart advocaten heeft tezamen met de fiscale adviseurs van twee beleggingsondernemingen betoogd dat de beleggingsdienstverlening middels een effectengiro voldoet aan de criteria die het Hof van Justitie stelt teneinde in aanmerking te komen voor btw-vrijgestelde dienstverlening. Zie hier het arrest van de Hoge Raad. Ook Fondsnieuws besteedde hier aandacht aan.