Nieuwsarchief juni 2021

Toepassing soft law in het kader van vermogensbeheer juni 2021

Leidraden, richtlijnen, Q&A’s zijn voorbeelden van uitingen die toezichthouders (o.a. DNB en AFM) regelmatig doen. Maar wat is de status van deze soft law? Wanneer is softlaw juridisch bindend? Lees hier de JOR annotatie van Frank ’t Hart naar aanleiding van een uitspraak van de Commissie van Beroep van het KiFiD.

Duurzaamheid in de keten juni 2021

Tijdens live talkshow van Fondsnieuw sprak Frank ’t Hart over de aansprakelijkheidsrisico’s van financiële instellingen onder de recent gewijzigde duurzaamheidsregelgeving. De liveshow is hier terug te zien en zie hier een selectie uit zijn sheetpresentatie.

De opkomst van financial influencers juni 2021

Daira Cervera Garcia heeft op Fondsnieuws een column geschreven over beleggingsaanbevelingen door financial influencers. Je leest de column hier.

Preventief fouilleren juni 2021

Frank 't Hart is kritisch over de wens van de AFM om een wettelijke basis te creëren voor datagedreven toezicht. Lees zijn beschouwing hier.

Pensioen Talkshow van het Instituut voor Pensioeneducatie juni 2021

Laura Stortelder sprak in de Pensioen Talkshow van het Instituut voor Pensioeneducatie over duurzaam beleggen en het toezicht daarop. De aflevering van de Pensioen Talkshow vindt u hier.