NIEUWS EN PUBLICATIES

Sustainable finance mei 2020

Frank 't Hart heeft een postdoctorale opleiding over 'duurzaam beleggen' voor de Academie Bank en Verzekeringen van de UvA gegeven. Sustainable finance is een actueel en belangrijk onderwerp dat een grote impact zal hebben op (ook) de financiële sector. Enkele sheets uit dit college vindt u hier.

Hart advocaten en Legal 500 april 2020

Hart advocaten behoort volgens de Legal 500 - sinds 2013 onafgebroken - tot de top van de Nederlandse advocatuur op het gebied van financieel recht. Wij zijn blij met deze klassering en erkenning. Wij willen onze cliënten en onze medewerkers bedanken want zonder hun steun was dit nooit gelukt. Zie hier de testimonials van onze cliënten.

HR over deskundigheid maart 2020

De Hoge Raad vernietigt het arrest van het Hof Amsterdam waarin was overwogen dat een bank een bijzondere zorgplicht heeft, enkel en alleen omdat de klant kwalificeert als een professionele belegger. Alle relevante omstandigheden zijn volgens de Hoge Raad van belang om de omvang van de zorgplicht te bepalen. Frank 't Hart gaat in zijn annotatie nader in op de invloed van de deskundigheid van een klant, op de omvang van de zorgplicht. Zijn annotatie leest u hier.

Tuchtrecht in de financiële sector maart 2020

De bundel ‘Tuchtrecht in de financiële sector’ is verschenen met bijdragen van Laura Stortelder en Frank ’t Hart. Laura Stortelder – secretaris van de Tuchtcommissie DSI - geeft ‘een kijkje achter de schermen’. Zij geeft tekst en uitleg over de tuchtprocedure zelf, geïllustreerd aan de hand van enkele opvallende uitspraken uit de praktijk. Haar bijdrage lees je hier. Frank ’t Hart heeft een analyse gemaakt van alle tuchtrechtspraak. Zijn bijdrage lees je hier.

Kifid-overzicht 2e helft 2019 februari 2020

Traditiegetrouw hebben wij een overzicht gemaakt van alle Kifid-uitspraken. Deze editie ziet op de tweede helft van 2019. De overzichten hebben betrekking op uitspraken in de categorieën (i) banken, (ii) beleggen, (iii) hypotheken en (iv) verzekeringen. Voor een korte presentatie bekijk dan onze video rechts op deze pagina.

Hart Academy

Ons kantoor kent een eigen opleidingsinstituut: Hart Academy. Dit opleidingsinstituut is erkend door de Orde van Advocaten. Hart Academy geeft in-house leergangen en workshops. Iedere opleiding is maatwerk.

play
video
Kifid 2e helft 2019
februari 2020 | archief